Alle Outdoor Fitness toestellen van Yalp zijn dinsdag 4 juli geplaatst in het nieuwe beweegpark aan de Prins Bernhardstraat in Ooij. Het beweegpark telt in totaal 5 toestellen, waar op eenvoudige wijze diverse spiergroepen worden getraind in de buitenlucht. Zo zijn er toestellen waarmee specifiek de beenspieren worden getraind, andere toestellen richten zich op de armen of bijvoorbeeld op het evenwicht. Het beweegpark zet met name in op het in beweging krijgen van de doelgroep senioren, die op een laagdrempelige en leuke manier samen in beweging komen en daardoor hun conditie verbeteren.

Feestelijke opening door Olga Commandeur Op vrijdag 14 juli zal op feestelijke wijze het nieuwe beweegpark worden geopend door Olga Commandeur, bekend van Nederland in Beweging. Senioren en andere buurtbewoners zijn uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en de toestellen uit te proberen. In Gelderland zijn ruim 20 beweegvriendelijke locaties. Door deze locaties worden (senioren) inwoners op een laagdrempelige wijze gestimuleerd om extra te gaan bewegen of in beweging te blijven in de buitenlucht.
Wekelijks beweeguur voor senioren Vanaf woensdag 6 september om 11 uur kunnen senioren in Ooij deelnemen aan een wekelijks beweeguur. Onder leiding van een beweegconsulent van de Gelderse Sport Federatie wordt 10 weken lang gevarieerde oefenstof aangeboden voor 55-plussers met gebruik van de toestellen in het beweegpark. Naast plezier en het verbeteren van de conditie is het sociale contact ook een belangrijk onderdeel. Na afloop wordt gezamenlijk een kop koffie of thee gedronken.

Gelderse Sport Federatie support beweegvriendelijke ruimtes De GSF is betrokken bij verschillende beweegvriendelijke locaties in Gelderland. Dit doet zij ondermeer door procesbegeleiding bij het ontwikkelen van een beweegpark. Maar ook door het gebruik te stimuleren en daarvoor een bewegingsconsulent in te zetten, die helpt bij het werven van deelnemers, het aanbieden van een beweeguur en het onder de aandacht brengen van het beweegpark.

 
Foto (c) Marcel Vink