Katholieke Belangen Organisatie voor senioren 50+ Ooij

Ooij - Het bestuur van de KBO afd. Ooij heeft besloten dat ALLE activiteiten tot 1 Mei worden afgelast. Ook de maandfolders en de KBO/PCOB magazines zullen de maanden Maart en April niet worden bezorgd. Eind April zal bekeken worden hoe we daarna verder gaan.

Wij begrijpen dat u zich wellicht zorgen maakt over de risico’s van het Coronavirus en dat u nu allerlei vragen heeft. We weten ook dat niet alle senioren even vaardig zijn met internet om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. En dat sommige mensen behoefte hebben even iemand te spreken omdat ze zich eenzaam voelen nu veel activiteiten stilliggen. Voor al deze mensen heeft KBO-PCOB een speciale telefoonlijn
geopend:

de Ouderen-Infolijn: 030-3 400 600 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Femke Sanders en Yvonne Vink uit Ooij maken 314 doosjes met paaseitjes voor ‘t Höfke en Kalorama.

EEN OPKIKKERTJE

Pasen staat voor de deur en de bewoners van verpleeghuizen hebben een moeilijke tijd, zo dacht Femke Sanders inwoner van Ooij. Twee weken terug deed Femke Sanders een oproep op Facebook. Ze wilde doosjes maken voor de bejaarde mensen in het ‘t Höfke, met daarin paaseitjes. En daarop kwamen diverse reacties binnen. Een totale donatie van 50 euro en Yvonne Vink uit Ooij bood haar hulp aan om te helpen met het maken van doosjes. De inzet was ‘t Höfke, maar het was al snel van goh laten we Kalorama er ook bij doen en dan kom je ook bij de andere afdeling van Kalorama. Dus Femke is in contact gegaan met Frank v/d Vorst en gevraagd hoeveel patiënten over alle instellingen van Kalorama waren en natuurlijk het personeel wat ook niet vergeten mocht worden. We kwamen op 250 patiënten en 32 afdelingen (van secretaresse tot schoonmakers). Dus samen hebben ze heel hard gewerkt om 314 doosjes te maken. Deze actie werd ook gelezen door Peter Looyschelder van de buurtsuper en bood aan om al de doosjes te vullen met de eitjes. Wij willen iedereen heel hartelijk danken voor de donaties.

Inmiddels zijn alle doosje door Femke aangeboden en in ontvangst genomen door Karin Wientjes en Frank van de Vorst medewerkers van Kalorama. Zij gaan zorgen dat het op de plek komt waar het hoort. Op deze manier willen ze het leed van de senioren een beetje verzachten omdat die met Pasen geen bezoek mogen ontvangen.

Hele fijne paasdagen Femke en Yvonne

Foto’s: Marcel Vink.

 

 

Afval gedumpt langs de Persingensestraat in Ooijpolder.

Woensdag 25 maart waren er al diverse dozen met potgrond gedumpt (vermoedelijk afval van de wietteelt) langs de Dyck Graaf van Wijckweg bij het Meertje in Ooijpolder. Vrijdag 27 maart zijn nog meer dozen gedumpt langs de Persingensestraat. Misschien heeft iemand iets gezien. Geef dit dan door aan de politie op 0900-8844.

Foto’s © Marcel Vink.

Politie zoekt getuigen brand in Ooij


OOIJ - De politie onderzoekt een brandstichting in de Prins Willem Alexanderstraat in Ooij en zoekt getuigen, heeft u iets gezien of gehoord en is dit belangrijke informatie voor het lopende onderzoek. De brandstichting is gepleegd op zondag 15 maart 2020 tussen 22:00 uur en 22:30 uur in de omgeving van Prins Willem Alexanderstraat te Ooij.

Heeft u of één van uw huisgenoten:

Een persoon of personen gezien die zich mogelijk vreemd gedroegen en/of voldoen aan het signalement?
Een onbekend voertuig (auto's, bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving?
Informatie/gegevens van andere getuigen die iets hebben gezien/gehoord?
Camerabeelden, foto's en/of andere informatie die belangrijk kunnen zijn voor het onderzoek?

Als u iets is opgevallen waarvan u vermoedt dat dit te maken heeft met dit delict, neemt u dan direct contact op met de politie via de "Reageren"-knop. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn! Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis nummer).

Politie Tweestromenland Telefoon: 0900-8844. BVH Nummer:2020116979

Brand gesticht in oude duiventil aan Prins Willem Alexanderstraat in Ooij

OOIJ 15-03-20 - Zondagavond rond 11.15 uur zijn bewoners aan de Prins Willem Alexanderstraat opgeschrikt door een brand in de oude duiventil achter in de tuin.

De gealarmeerde brandweer had de brand in de in de schuur (oude duiventil) snel onder controle.

Omstanders speculeerden al over mogelijke brandstichting. Brandweer en politie tasten nog in het duister over de oorzaak van de brand en gaan een buurtonderzoek doen.

 

 

Foto's : Marcel (c) vink

Politie zoekt getuigen brandstichting in Ooij

OOIJ - De politie onderzoekt een brandstichting in de Prins Willem Alexanderstraat in Ooij en zoekt getuigen, heeft u iets gezien of gehoord en is dit belangrijke informatie voor het lopende onderzoek.
De brandstichting is gepleegd op zondag 15 maart 2020 tussen 22:00 uur en 22:30 uur in de omgeving van Prins Willem Alexanderstraat te Ooij.
Heeft u of één van uw huisgenoten:
• Een persoon of personen gezien die zich mogelijk vreemd gedroegen en/of voldoen aan het signalement?
• Een onbekend voertuig (auto's, bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving?
• Informatie/gegevens van andere getuigen die iets hebben gezien/gehoord?
• Camerabeelden, foto's en/of andere informatie die belangrijk kunnen zijn voor het onderzoek?
Als u iets is opgevallen waarvan u vermoedt dat dit te maken heeft met dit delict, neemt u dan direct contact op met de politie via de "Reageren"-knop. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn! Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis nummer).
Met vriendelijke groet, Politie Tweestromenland
Telefoon: 0900-8844. BVH Nummer:2020116979