Drugspand in Millingen aan de Rijn gesloten
 
(Persbericht Groesbeek, 22 april 2021)
 
Burgemeester Mark Slinkman heeft een woning in Millingen aan de Rijn gesloten voor de duur van bijna drie maanden. De politie trof onlangs een handelshoeveelheid harddrugs aan in dat pand.
 
Wat heeft de politie aangetroffen?
In de woning werden drie potten met GHB aangetroffen. In totaal 285 milliliter, waar meer dan 5 milliliter als een handelshoeveelheid wordt gezien. Daarnaast zijn in de auto van één van de bewoners ook harddrugs aangetroffen, die bestemd waren voor de handel. De politie heeft alle aangetroffen drugs in beslag genomen.
 
Wat betekent deze sluiting?
Tot 11 juli 2021 mogen het pand en alle daarbij horende ruimten en het erf niet gebruikt worden. Ze moeten bovendien zichtbaar afgesloten zijn; de deuren zijn daarom verzegeld.
Het toch betreden van het pand is verboden en strafbaar. Dit is voor iedereen duidelijk door de op het pand aangebrachte affiches.
 
Waarom sluit burgemeester Slinkman dit pand?
De burgemeester sluit dit pand tijdelijk vanwege een overtreding van de Opiumwet. De aanwezigheid van harddrugs en de handel daarin kan bovendien leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast. En het kan een aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid.
Burgemeester Mark Slinkman licht zijn besluit toe: ”In onze gemeente treden we hard op tegen de productie van en handel in drugs en alle overlastvormen die dat met zich meebrengt. Het veiligheidsgevoel van onze inwoners en de leefbaarheid in wijken en dorpen staan daarbij bij mij voorop. Ik roep onze inwoners op om drugsactiviteiten te blijven melden, zodat we samen onze gemeenschap veilig houden.”
 


Mevrouw A. Egberts-Preijer 100 jaar  (Millingen aan de Rijn, 24 april 2020 )

Mevrouw A. Egberts-Preijer 100 jaar  (Millingen aan de Rijn, 24 april 2020 )

Mevrouw A. Egberts-Preijer is vandaag jarig. Zij heeft de prachtige leeftijd van 100 jaar bereikt. Reden voor burgemeester Mark Slinkman om haar met een bloemetje te verrassen.

Door de coronamaatregelen mocht hij uiteraard niet naar binnen bij Gasthuis St. Jan de Deo, waar mevrouw Egberts woont. Hij gaf de bloemen bij de deur af, maar kon mevrouw Egberts gelukkig wel door het raam feliciteren met deze mijlpaal.

Wie is mevrouw A. (Tonia) Egberts-Preijer? Mevrouw is op 24 april 1920 geboren op de boerderij en gewend aan hard werken. Zij is lang getrouwd geweest met de heer Egberts (in Millingen ook wel bekend als ‘Pinkhof’). Zij waren beiden zeer bekende personen in het dorp. Dit kwam door hun winkeltje, de voorloper van de 1e supermarkt in Millingen. In dit winkeltje, net onder de rook van de kerk, kon je terecht voor alle dagelijkse boodschappen. Met name de glazen voorraadpotten met snoep waren zeer in trek bij de schoolgaande jeugd. Het was niet makkelijk om, met een stuiver in je hand, een keus te moeten maken uit al die gevulde potten met toverballen, snoeppapier, zwart/witpoeder, dropcenten, zeepblokken of zoethout. Mevrouw Egberts heeft jarenlang gezongen in het zangkoor van Millingen. De laatste jaren geniet zij van ritjes in de auto waarna ze in geuren en kleuren vertelt over de prachtige natuur die ze heeft gezien. Op creatief vlak is mevrouw nog steeds erg actief. Zo zijn de vers gedraaide balletjes in de soep haar specialiteit en als het op knutselen aankomt staat mevrouw nog steeds haar mannetje!

Mevrouw Egberts is iemand die weet te genieten van de kleine dingen van het leven en je ziet haar zelden zonder een glimlach op haar gezicht. Haar kinderen en kleinkinderen zijn haar alles en ze mist hen dan ook enorm in deze tijd.
Op Facebook stond een oproep om de jarige een kaartje te sturen. Het zou fijn zijn als heel veel mensen dit gedaan hebben. Zodat voor mevrouw Egberts haar 100e verjaardag toch een bijzondere en onvergetelijke dag is.