Maatregelen wijkonderhoud Dar door coronavirus

De gemeente Berg en Dal en Dar nemen door het coronavirus maatregelen voor wijkonderhoud. Dit betekent dat Dar helaas niet al het werk voor grijs en groen kan uitvoeren. Door het coronavirus en de RIVM-richtlijnen zijn er minder mensen beschikbaar om het werk te doen. Samen met Dar doet de gemeente haar best om met de mensen en middelen die zij hebben, uw leefomgeving netjes te houden. Ondanks alle inspanningen lukt dit waarschijnlijk de komende tijd helaas niet overal.

Bedankt voor uw begrip
Een aantal medewerkers, die werken bij Dar of via WerkBedrijf Rijk van Nijmegen (WBRN), moeten vanwege de richtlijnen preventief thuisblijven. Doordat minder mensen het werk kunnen doen, kan het zijn dat de leefomgeving er minder mooi uitziet. Bijvoorbeeld door meer onkruid of groen in parken.

Wethouder Fleuren: “Wat we met een kleinere groep medewerkers van Dar nog wel kunnen doen, blijven we natuurlijk doen, zolang de RIVM richtlijnen dat verstandig achten. Maar het gaat niet lukken om op dezelfde voet verder te gaan als we gewend zijn. We rekenen in deze vreemde Corona-tijden op het begrip van onze inwoners en danken hun daarvoor bij voorbaat.”

Hoe het gaat met het werk
Dar is dit seizoen al begonnen met het weghalen van onkruid in de plantvakken. Door het vroege voorjaar, het ontbreken van een echte winter en minder mensen, kan Dar op dit moment niet alle plantvakken goed bijhouden. Dar geeft voorrang aan plantvakken bij bijvoorbeeld doorgaande wegen en centra. Dar houdt hierbij ook rekening met de verkeersveiligheid. Bijvoorbeeld door het snoeien van overhangend groen.
Met het snoeien van vaste planten en heestervakken loopt Dar op schema. De verwachting is dat ze dit binnenkort afronden.
Ook het weghalen van onkruid op bijvoorbeeld de stoep en wegbranden gaat door. Er wordt geborsteld, gebrand en geveegd.

Zelf handen uit de mouwen steken?
Wilt u zelf de handen uit de mouwen steken om de omgeving netjes te houden? Dat wordt zeer gewaardeerd. U kunt bijvoorbeeld zwerfafval opruimen als Wijkheld. U krijgt dan knijpers en zakken van Dar. Aanmelden kan via www.wijk-helden.nl. U moet zich uiteraard wel houden aan de richtlijnen van het RIVM.

Wilt u zelf een groenvak onderhouden? Dat kan, maar ook dit moet u in overleg met Dar doen. Hierbij gelden ook de maatregelen van het RIVM. Werk zoveel mogelijk alleen of met uw gezin. Doen toch anderen mee? Houd dan altijd 1,5 meter afstand.

Bron: www.bergendal.nl