Groesbeek, 1 mei 2020


Gemeente Berg en Dal start met ondernemersspreekuur

De gemeente Berg en Dal start vanaf 7 mei met een telefonisch ondernemersspreekuur. Ondernemers uit de gemeente Berg en Dal kunnen bij het spreekuur terecht met al hun vragen en zorgen over de coronacrisis.

Het spreekuur is vanaf 7 mei iedere maandag en donderdag van 17.00 tot 20.00 uur. Ondernemers die alvast een afspraak willen inplannen kunnen dit doen via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Vanaf woensdag 6 mei is het ook mogelijk om telefonisch een afspraak te maken via 024-751 65 80, tijdens kantooruren. Meer informatie over het ondernemersspreekuur staat op de website van de gemeente www.bergendal.nl  > nieuwsberichten coronavirus.

Eerdere maatregelen De gemeente heeft al eerder allerlei maatregelen genomen om ondernemers en inwoners te ondersteunen in de coronacrisis. Zo kunnen ondernemers die getroffen zijn door de coronamaatregelen bijvoorbeeld een Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo) aanvragen. De gemeente heeft hier inmiddels al ruim 700 aanvragen voor binnengekregen. Ook zijn de betalingsregelingen voor de gemeentelijke belastingen versoepeld.

Een volledig overzicht van alle maatregelen staat op de website van de gemeente www.bergendal.nl 


Wethouder Irma van de Scheur:

‘’Wij begrijpen heel goed dat veel ondernemers zich zorgen maken en met heel veel vragen zitten. Een luisterend oor, begrip en goed advies vinden wij belangrijk. Daarom starten wij op 7 mei met het telefonisch ondernemersspreekuur.

Ik hoop dat ondernemers gebruik gaan maken van ons spreekuur. En dat ze steun ondervinden door de gesprekken. Maar ik hoop natuurlijk vooral dat we deze crisis met elkaar zo goed mogelijk te boven komen. Zodat we samen kunnen blijven bouwen aan een ondernemende gemeente.’’